lördag 21 juni 2008

om innetofflor

- Mormor och morfar får har skor inne hos sig. Men det får inte jag. Jag får bara ha strumpor.

tisdag 17 juni 2008

Semester! Finally!

Det är precis som med sommarlov. Sista veckan och allra helst sista dagen förstår man inte hur man ska stå ut innan ledigheten infaller. Man är totalt slut. Så var det även här hemma. Och nu? Hur pigg som helst. Konstigt psykologiskt fenomen.

Första dagen på semestern: Furuvik.

Oh, så efterlängtat och oh, så lyckat. Trots åska, regn och frånvarande värme blev dagen en succé. Hagelskuren inträffade medan vi hälsade på orangutangerna som hade strömavbrott, så vi blev inte ett dugg haglade. Regnvädret som återfuktade Furuviks vackra planteringar störde oss inte nämnvärt. Elias och pappan åkte karuseller tills pappan nästan var grön i ansiktet. Jag måste verkligen varmt rekommendera Furuvik. Fram tills man är 4 år är det gratis entré och gratis att åka karuseller - om man åker med någon med åkband. I vårt fall har det båda åren blivit faderskapet (utan några protester från min sida ska förtydligas). Jag och mitt balanssinne har liksom tappat stinget. Vi klarar inte längre av gunggung och snurrsnurr. Det gör pappans än så länge. Toppen, toppendag. Och så träffade vi ju familjen Frampton och Winbo där. Mycket trevligt.

Apropå första dagen. Nu känns det som om vi bara kan softa resten av veckorna för nu har vi ju haft riktig semester. Skönt. Då kanske skrubben kan bli rensad och lägenheten ordentligt städad från golv till tak. Det är också skönt.

Glad midsommar på er!
Själva firar vi på väg till Åland från Grisslehamn tillsammans med fam Winbo. Perfekt. Det får regna hur mycket det vill. Vi kommer vara torra och äta gott ändå.

Kram