tisdag 5 augusti 2008

Thank you, Lord!

Satt och tänkte på vad lyckligt lottad man är (vilket uttryck! Helt fel, det handlar ju inte om en slump utan om välsignelse!) som har en sådan underbar familj! Att jag ens har en familj! Det är det inte alla som har. Jag har haft en period av tacksamhet, om ni förstår vad jag menar.

Stefan Salmonsson sade en gång: Det du inte är tacksam för är på väg bort ifrån dig... Hursomhelst tror jag att det är otroligt viktigt att komma ihåg varifrån man kommer. Remember where you come from.

Joel Osteen sade en sak som jag tycker är så smart: Du kan vara glad idag fast du inte har det där jobbet än. Du kan vara lycklig nu fast du inte är helad. Varför? Jo för det finns där - i framtiden. Gud håller hela ditt liv i sin hand. Du och jag har inte förmågan att se in i framtiden, men om du visste att ditt problem skulle vara löst om en vecka, en månad eller ett år, skulle du inte vara glad idag?

För övrigt tror jag att tacksamhet för det du har idag är en nyckel för att kunna få det Guds välsignelser som bara väntar runt hörnet.

Tack, tack, tack Gud!
För mina föräldrar, mina syskon, deras härliga familjer, min man, mina barn, min församling, mina vänner, mitt hem, ja.... och så inser jag raskt att detta fungerar ju inte. Jag kan inte räkna upp allt - jag vill ju inte missa något. Eller som Lina Sandell Berg skulle ha sagt: Jag kan icke räkna dem alla, de prov på Guds godhet jag rönt.

Jag vill absolut inte bo i den här lägenheten längre än nödvändigt, men det hindrar inte att jag är tacksam för att vi har ett hem. Ett hem som passar oss utmärkt, som gör att jag får tjäna andra med Jesu kärlek. Ett hem som ligger så nära makens jobb att han kan cykla på tio minuter (att jämföra med 1,5 timme på buss mellan Falun och Rälta ENKEL). Jag är tacksam och vill lära mig att bli ännu mer tacksam. Som Bessie Ten Bom som tackade Gud för lössen i barackerna i koncentrationslägret eftersom de höll vakterna borta så hon och hennes syster Corrie kunde predika om Jesus för sina medfångar.

Tacka Gud i livets alla förhållanden... eller
Tacka alltid vår Gud och Fader för allt i vår Herre Jesu Kristi namn.